22.25 Tårarna bara rinner......

Vilken jobbig helg. Jag är verkligen så himla ledsen i hjärtat.... gråter när jag skriver.....
I fredags fick Sjöfn springa vidare, vidare till de gröna ängarna i hästhimlen för att slippa ha ont. Solveig tog beslutet tillsammans med veterinären när han var här och kollade på hennes framben, och jag tycker verkligen att det var starkt gjort att bestämma sig innan Sjöfn fick alldeles för ont. Det gäller att göra sina bästa vänner en tjänst, och inte låta dom lida i onödan.
Men idag var verkligen den jobbigaste dagen på länge. Idag fick vi avliva våran fina, söta och helt underbara kisse Tiger. Vi har haft honom i massa år, och det var så jobbigt att behöva säga hej då.... mamma är helt förstörd, hon har suttit inne i fotöljen med honom i knät ända sedan vi kom hem från veterinären. Men det var fint, han låg i mammas famn och somnade stillsamt in på hennes axel... vi stod hela familjen och grät tillsammans. Hur kan man älska ett sånt litet djur så otroligt mycket? Det är verkligen helt möjligt, alla ni som har eller har haft djur vet hur de bara nästlar sig in i ens hjärta och de försvinner aldrig. Åh Tiger, vi saknar dig redan så mycket! Och vem ska nu komma till mamma mitt i natten med ett litet "prrr?" och krypa ner under täcket? Men jag vet i mitt hjärta att det här var det bästa för honom, och nu är han tillsammans med sin bästa kompis Mio där uppe och busar bland molnen.......................................


Älskade, fina Tiger......................



Hästens bön 1

Fodra, vattna och rykta mig väl
Giv mig ett luftigt, snyggt stall
Var vänlig mot mig, ryck ej hårt i tömmen.
Löna icke min möda med piskrapp
Giv mig icke för tungt lass
Åk icke på det tillräckligt tunga lasset
Sko mig väl. Smek mig någon gång.
Skydda mig om sommaren för solhettan,
Om vintern för kölden
Lägg icke det iskalla betslet i min mun
Men lägg täcket på min rygg,
Då jag ställes svettig i kylan.

Jag bär dig.
Jag drar dig.
Jag lever endast för dig

Du vet att jag icke kan tala om min nöd, min smärta.
Men Gud skall löna dig,
Om du är skonsam och barmhärtig mot mig.
Han giver akt på mina suckar.

Till sist då mina krafter äro slut
Gör mig den tjänsten att taga mitt liv
På det minst plågsamma sätt.


Hästens bön 2

Tag mig ej från min moders sida
när som nyfött föl jag går.
Vänta med att på mig rida
till mitt tredje levnadsår.

På min rygg skall jag dig bära
i galopp - på solskensritt.
Men tillbaks till stallet, kära
låt mig då få gå i skritt

Ge mig foder, rykt och vatten.
Ha tålamod om jag är stygg.
Och i kalla vinternatten
lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem.
För ej oljud i mitt stall
-tänk på att det är mitt hem.
Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara,
om min bön du nu förstår.
Då skall jag för alltid vara
din bästa vän i många år.

Och när min levnads slut är nära
tag mitt liv med varlig hand.
Led mig sista biten, kära,
till hästens evigt gröna land.


14.08 Back to Östersund!

Nu är jag framme i ösd, och har jättelite tid att skriva.... men slänger in ett litet inlägg här emellan ändå! Ikväll blir det tjejkväll med massa mys och vin. Gött! Ni måste ju också kika in lite senare, för då kommer en o annan bild från när jag och Stina slirade runt på skridskor på Backavallen i Kholm ;) Don't miss!!

Puss o kram Jessica

11.43 Trääningsvääärk

Idag är min bästa vän alvedon. Hade det gått så hade jag helt av allt velat bada i linement! Jag tränade faktiskt igår. För första gången på typ tre år.... iofs så har jag tränat ett litet tag på jocks och såklart ridit å grejat i stallet men inte så här... jag spelade faktiskt fotboll me gropptorps damlag igår. Det ni. Nu ska träningen tas tag i, på riktigt! Nästa träning e på torsdag.

Annars har jag inte så mycket mer att skriva om... kommer upp till Östersund på fredag iallafall, och då ska jag träffa bästa Sara! Blir inte där uoppe så länge, max en vecka.
På fredag blir det tjejkväll med god mat och vin. Mysigt!!

Puss o kram Jessica
ps. fortfarande inga bilder från Stina!

13.04 Konståkerskor!




Igårkväll var jag och Sebbe till Niklas. Drack lite och snackade, men gick hem ganska tidigt för Sebbe började ju halv åtta imorse och jag skulle iväg och åka skridskor med Stina! Det gick bra, jag tycker att vi var grymma ;)
Men vi såg nog inte ut som några proffs... det var tydligen hjälmtvång, och varken jag eller Stina hade någon hjälm.. va fasen tänkte vi och slängde på oss ridhjälmar! Haha vi måste sett riktigt roliga ut..... bilder kommer sen när Stina mailat dom till mig!

<- vi såg nog inte riktigt ut såhär, haha.. men nästan!

Puss o kram Jessica





12.09 Ingen rubrik

Idag har jag inte så mycket att skriva... Sebbe var ledig igår, så vi köpte hem massa mat och gjorde kycklingsallad till middag, nyttigt va? Men sen köpte vi också massa godis, så det blev massa svulla ändå ;)
Just nu e Sebbe på fotbollsträning, och jag ville stanna hemma... orkade inte ge mig ut i kylan med nyduschat hår...
Ikväll får vi se vad vi gör, kanske blir bio! Jag har ju gratis bio-biljetter som mamma o pappa skickade ner i veckan :)
Och imorgon såklart blir det skridskoåkning med stina! :)

Puss o kram Jessica

16.01 Give me this purse in black.....


22.29 Stina du lever väl?!

God kväll allesammans!
Idag har varit en trevlig dag :) Mötte upp Stina utanför Åhlens vid 16-tiden, sen gick vi och fikade på sultans. Så himla roligt att träffa henne igen! Vi pratade massa ditt o datt, trevligt! Sen gick vi på stan i alla affärer som finns här i lilla Katrineholm. När dom stängde gick vi hem till sebbe och marcus och slog oss ner framför tvn, idag spelade ju sverige mot kuwait. Det blev en lätt match, våra gubbar vann med 30-20 :) Och imorgon spelar dom mot hemmanationen kroatien, men det ska nog gå bra det med....

Stina började prata om att vi borde åka skridskor någon dag, så vi kollade upp när det var fri åkning på backavallen. Så på söndag kommer vi stå där i ishallen som två bambi med varsin ridhjälm hahaha!
<-- Stina & jag på studenten!

Såg nyss på nyheterna att det bara för en stund sen var skottlossning vid en mack här i katrineholm... och det är ju bara runt knuten! Och stina som nyss gick!!
....ringde henne nu, hon lever. Puh!

Nu ska jag bara sitta här i två timmar till, sen kommer Sebbe hem! Ska äta pannkakor nu, mums :)

God natt och sov så gott!!


Puss och kram Jessica





12.29 Solen skiner in genom fönstret idag!

Jamen idag så vaknade faktiskt jag och Sebbe i ganska god tid så vi skulle hinna umgås innan han åker på jobbet! Fast det slutade som vanligt, jag sitter vid min dator och läser bloggar och han vid sin och läser sportbladet hehe ;) Fast vi har hunnit mysa en hel del också som tur är! Vi satt och kollade igenom gamla bilder, och vi hittade dom här två sen vi var och kollade på fotboll i somras, visst ser det mysigt ut? Hittade också en bild från SM förra sommaren, när vi aldrig hade träffats, och där satt jag på andra läktaren! Och det roliga var att jag tog kort från andra hållet, så förmodligen så har ju jag ett kort hemma på Sebbe också haha :)

Snart ska vi äta pannkakor (hoppas jag för jag e hungrig) och sen blir det till att bli ensam igen eftersom Sebbe åker... men Linnéa skulle ringa mig ikväll när hon slutade jobba runt fem så då åker jag förmodligen ut dit!
I helgen blir det förhoppningsvis fika med Stina också, saknar henne! Känns ju bra att man iallafall känner lite folk här nere....


Jag o Sebbe, mysig bild va?


Sebbe, jag, köttis, dala & nån typ eriksson (?)


Ser ni mig där i den röda ringen? ;)

Puss o kram Jessica

21.50 Look what I've got.....

Från HM. Det är platå under tån så dom är riktigt stabila och lätta att gå i, snygga som attans och dessutom hur billiga som helst! Kan det bli mycket bättre? Kärlek till HM när dom tar in såna här godsaker.....


Foto på skorna: Sara, som nu har en ny blogg!

Puss och kram Jessica

14.38 Själv igen

Jag har blivit världens segaste person på morgonen! Det är skitjobbigt! Vill ju verkligen upp tidigt så att jag o Sebbe ska hinna med att göra någonting innan han åker till jobbet, men icke... idag hann vi springa in på affärn å köpa mjölk och flingor och sen stekte Sebbe pannkakor sen var han tvungen att åka till jobbet :(

Har inte så mycket annat roligt att skriva om för tillfället faktiskt så får återkomma senare.

Puss o kram Jessica

14.28 Jag är nog ganska slö

Jag har iallafall varit det nu sen jag kom ner till Sebbe och Katrineholm. Men det är ju så jäkla skönt att bara få komma bort och slappna av.

Imorse var jag på arbetsförmewdlingen och skrev in mig... känns väl bra, men hur många är det som får jobb genom dom, egentligen? Känns om att det är genom kontakter man får det... jag känner faktiskt ingen som fått jobb genom af. Och jag vill ju inte direkt börja på donken. Inte en chans.

Jag längtar till våren nu. Hur mycket som helst! Och här nere kommer den ju mycket tidigare än i Östersund! Jag gillar värme och solsken, mysiga utekvällar och snygga kläder. Underbart. Men först; ta sig igenom slaskperioden som vi norrlänningar för det mesta slipper... men jag kommer aldrig bli en äkta sörmlänning, norrland kommer alltid vara en del av mig eller rättare sagt; jag kommer alltid vara en del av Norrland. Jag menar, jag ser inte ett enda fjäll här nere... ingen skidbacke runt knuten och inga dagsutflukter upp till skutan. Hmm men det finns nog en hel del plus med söder också.

Nu ska jag försöka få tag i Linnéa så vi kan träffas och hitta på något ikväll när Sebbe jobbar.

Puss och kram Jessica

Underbara känsla

Det är underbart att vakna upp bredvid den man älskar! Och det fick jag göra imorse :) Vi har nyss käkat frukost och snart ska vi ut och gå i nåt som ser ut som finväder! :)

Direkt när jag kom fram med tåget igår så åkte vi till Backavallen för Sebbe skulle prova spela bandy igen... men handen som han gjorde illa för några år sen svällde upp så han tränade i ungefär en timme, och märkte efteråt att det inte hade gått så bra som han hoppats... ni kan läsa mer på hans blogg.

Nu har Sebbe startat en grupp på facebook till ära för våra bloggar, det är ju vi som är dom nya Blondinbella och Nils!! If you did'nt know ;) Nee nu blir det kramas lite, sen promenad. Ha en bra dag!

Puss o kram Jessica

15.24 På tåget, på väg!

Nu gott folk sitter jag på tåget! Åker ett inter city-tåg, brukar inte tycka om dom så mkt... det tar längre tid än med X2000 och då får man ont i baken. Men nu är det bara jag och en till som sitter i en liggvagnskupé, så jag har kunnat sova med gott om utrymme och så fanns det filtar :) Gött!! Fast det kändes lite kallt första gången jag vaknade, å då såg jag på reglaget att det inte var någon värme på och då var det snö i fönstret! På insidan alltså!!! Så något annat än kallt var det inte..... Är framme i Sthlm 17.02 och byte där till tåg mot Kholm där jag e framme 18.50. Snart så, snart! :D
 


Puss och kram Jessica

08.49 Snart åker jag!

Just nu sitter jag på pappas jobb och är tröttare än tröttast..... tänkte att det var lika bra att åka med honom direkt på morgonen även om mitt tåg inte går förrän 11.10. Då hinner jag förhoppningsvis kika runt en sväng på stan :) Pappa är iväg på något jobbärende just nu men när han kommer tillbaka tänkte jag bjuda honom på lite fika, snällt va?
Jag och pappa hade ett jättebra samtal i bilen på väg in nu på morgonen, känns jättebra att vi har börjat kunna prata på det sättet nu. Det har vi verkligen inte kunnat göra förut, utan då har det bara varit skrik och bråk nästan varenda dag.... men sen jag flyttade hemifrån så har det blivit en verkligen stor förändring och jag är jätteglad över det! Så pappa jag hoppas du läser det här och tar åt dig och känner likadant :)

Snart är jag hos min älskling!!! Eller mjaa, om tio timmar, men det är verkligen lite om man jämför hur länge vi brukar vara ifrån varandra!!! Åååååh :)

Puss och kram Jessica

00.39 Gäääsp!

Det blev ett sent inlägg det här! (eller tidigt, beror på hur man ser det). Jag har varit hos Sara hela kvällen. Det var så roligt att träffas igen! Vi sprang ner på kvantum och köpte godis, trocadero och ben o jerrys. Mums! (shiiit nu vet jag inte om jag får avslöja att Sara åt sånt onyttigt för då har hon ju brutit sitt nyårslöfte... men vi säger att hon inte ens rörde något av dom nämnda godsakerna). Vi kollade på "What happens in Vegas", och jag tyckte den va jättebra! Både Cameron Diaz och Ashton Kutcher e ju grymma, så det kan väl inte bli mycket annat......
Vi kollade på Top Model också, såklart! Jag tycker faktiskt att det finns många som är riktigt bra med i säsong 11.... och idag var det ju dags för allas make-over, och hur avundsjuk blir man inte då?! Jag och Sara fick värsta crazy-idéerna om våra egna hår, men det är nog inget vi någonsin kommer våga göra... men fantisera går ju!
NU äntligen har det bokats en biljett ner till Sebbe. Imorgon kl 11.10 sitter jag på tåget mot Katrineholm från Östersund! Någon mer som ska åka med samma tåg så man får sällskap? Såd ju att det här tåget tar hela sex timmar bara till Stockholm... jobbigt! Men vad gör man inte för att få vara med den man älskar? :)

Även fast jag mådde så dåligt av penicillinet igår så måste jag fortsätta med det, läkaren ringde nämligen idag. Men jag behöver bara äta en av de två sorter jag fick, så nu går det faktiskt bra! Jag ser till att få något i magen så fort jag tar dom bara, så den inte blir så ledsen.

Nej, nu ska jag packa klart och sen ska jag sova! God natt alla och sov så gott......


Här har ni nu ett bevis på att jag alltid somnar när jag kollar på film.... men kan ju inte klaga, håll med om att det ser hur mysigt ut som helst :) Men jag somnade inte hos Sara idag faktiskt, men det var för att jag fick sockerkickar av godiset hela tiden hihihi.....

Puss och kram Jessica

13.00 Hate to say I told myself so...

Det här med penicillin. Jag sa ju att jag inte skulle palla det. Sent igårkväll låg jag helt däckad inne vid toan och mådde skit. Så nu får jag inte fortsätta med penicillinen. Mamma ringde till sjukhuset nu på morgonen och pratade med dom om hur vi skulle göra och dom skulle återkomma. Det löser sig nog iallafall.

Blev ingen resa till Katrineholm och min älskade Sebbe idag iallafall! Men kan hända att det blir imorgon :) Det tar strax över sju timmar med tåg, så jag får ladda min mp3 med massa bra musik så jag står ut. En bra tidning skulle inte heller skada, min favorit är Elle.

Idag ska jag faktiskt till Sara! Vi har planerat det så jäkla länge nu och idag ska jag äntligen pallra mig dit! Även om jag inte är på topp så mår jag iallafall bättre om jag gör något som är roligt. Som att träffa Sara tex :)

Puss och kram Jessica

23.12 ang. "this or that?"

Såg att det inte gick att kommentera inlägget förut om vilken design jag skulle ha.... så ni får kommentera på det här inlägget istället!!! Alt 1 eller alt 2!!

21.17 Då bor man ingenstans då?

Jaha, då var man helt utflyttad ut lägenheten! Inte en pryl kvar, så nu är alla mina saker i kartonger inknölade i mammas och pappas hus.... åh, jag vill ju tar ner dom till Katrineholm nu och börja mitt nya liv tillsammans med Sebbe :)
Hann inte träffa Sara idag, får se om det blir imorgon. Har inte bokat någon tågbilett till Sebbe än, för jag får inte tag på honom? Hm han är nog och tränar......

Ni såg väl på Top Model nyss? Idag var det Nikeyshia som åkte ut. Helt rätt tycker jag. Sjukt cool fotografering dom hade iallafall! Dom skulle posera på en stege som hängde ner från en luftballong.... bilderna blev jättefräna, dom flesta iallafall.

Puss och kram Jessica

15.02 This or that?

Jag har bara en fråga till er läsare nu, och jag vill verkligen att alla skriver vad ni tycker om det för ni är faktiskt över 60 stycken varje dag!

Jag vill att ni hjälper mig att välja vilken av dessa två designer jag ska använda på min blogg. Ni skriver antingen en 1a eller 2a.

Alt. 1 är den designen jag har nu, precis som den är, rosa och ljuvlig :)
Alt. 2 är den här designen: http://jessicatillstrom.blogg.se/testblogg och jag tycker den också är snygg. Den ser lite mer proffsig ut tycker jag.....

Jag tycker om båda två lika mycket det är därför jag inte kan bestämma mig själv!! Så hjälp mig nu :) /Jessica

14.12 Två och en halv timme på sjukhuset

Hej hopp! Hann inte skriva någonting imorse, var tvungen att släpa mig upp ur sängen riktigt tidigt.... tjugo över åtta, ska jag gnälla? Njaa inte med tanke på att dom flesta jobbar eller pluggar och måste gå upp senast med tuppen. Iallafall, hade tid hos doktorn kl 10 som jag skrev igår, och dom hittade faktiskt någonting när dom undersökte. Jag hade fått en infektion/vätskeansamling i buken så dom tog massa prover och så fick jag två stycken antibiotikasorter (min mage kommer skrika) som jag ska knapra i mig i fem dagar. Jag brukar inte må så bra när jag får penicillin... brukar faktiskt spy iallafall minst en gång... men hellre de än att ha så förbannat ont i magen som jag haft senaste veckan! (Och innan det också iofs...)
Fick träffa världens bästa läkare iallafall, en tjej som hette Lisa, måste vara den bästa jag haft någonsin. Så himla trevlig och brydde sig verkligen! Så faktiskt, dagens hiss till Östersunds bästa läkare!! Jag måste faktiskt passa på att berömma sjukvården också, för jag har fått sånt jäkla bra bemötande av precis alla som jag har träffat. Helt otroligt med tanke på alla skräckhistorier man hört!

Skriver med Sara just för tillfället och hon ska försöka ordna skjuts hit så fort som möjligt. Fy skäms på oss som inte tagit körkort än! Men vi är iallafall på G, vilket jag tycker är ett litet plus ;)
Vi hinner nog inte umgås så länge, men lite är iallafall nånting. För sen när pappa slutat jobbet runt fem så ska vi ut till Valne och jag ska flytta ut alla mina saker. Känns på något underligt sätt som att jag flyttar ut lika fort som jag flyttat in även om jag jobbat och bott  där några månader nu? Ska bli helt underbart ändå att flytta tillsammans med min Sebbe!


Dagens hiss till Östersunds bästa läkare Lisa!


Puss och Kram Jessica

21.55 Sista inlägget för idag

En liten snabbgenomgång om hur morgondagen kommer se ut.....
- Kl 10 ska jag till doktorn för att kolla om något är fel efter operationen, tydligen ska man inte ha så här j*vla ont som jag har... känns bra att kolla upp det iallafall så får man hoppas på det bästa.
- Efter läkarbesöket ska jag förmodligen träffa kära Sara! Får se om jag åker till henne eller om hon hänger med hem till mig, beror mkt på hur det går tidigare på dagen....
- På kvällen ska jag kanske åka och börja plocka ihop mina grejer i lägenheten borta i Valne, pappa har lovat att hjälpa mig då.
- Och så ska jag boka biljett ner till Sebbe, och i så fall åker jag redan på onsdagmorgon kl 6! :) :) Hoppas, hoppas att det går bra imorgon, det är det allt hänger på.....

Nu ska jag gå och lägga mig, prata en stund i tfn med Sebbe och sedan sova. Gonatt!


Jag och bästa Sara!


Puss och kram Jessica

17.57 Tröttast av alla tror jag

Hej allihopa! Imorse hann jag inte skriva något inlägg, pappa försov sig och jag var trött och hästar skulle ut och jaa det blev lite mkt ett tag.... åkte in till stan vid halv tolv iallafall. Mötte upp Lisa och Karin och gick med runt med dom ett tag.
Sen ringde Petter, vi hade ju bestämt att vi skulle träffas idag! Träffade honom utanför åhléns, sen bar de av till Subway för han va hungrig. Jag hade så ont i magen så jag skippade att käka, gick förbi mormor och fick några alvedon istället. Vi sprang in på bokhandeln och musikaffären och sen åkte vi hem till Petters pappa och hans tjej som bor på Frösön. Martina och lilla leo var också där och lilla bäbisen i magen :) Vi kollade på film, men jag somnade av och till så missade lite småsnuttar här och där. Varför kan jag aldrig hålla mig vaken när jag kollar på film för? Haha, Sebbe du vet hur jag är....
Sara ringde och sa att vi kunde träffas imorgon istället, för hon hade fortfarande rätt mkt plugg att göra klart, men det var nog bra för nu har jag nyss kommit hem och är helt slut! Blir nog tidigt i säng ikväll förhoppningsvis.
Nu ska jag ringa en truddelutt till min älskling! Sen ska vi laga middag, I'm starving....


Puss och kram Jessica

16.41 Miss my baby

Jag vill åka ner till katrineholm nuuuu ju! Det är jobbigare än vad det någonsin går att föreställa sig att ha ett distansförhållande.... inte jobbigt för man måste åka fram och tillbaka, utan att man måste vara ifrån varandra så himla mycket! Ska försöka åka ner någon gång i veckan, ska bara försöka få tag på billiga biljetter. Är det någon fler där ute som har eller har haft distansförhållande?

Idag var jag ute och red, åh vad underbart det var att sitta till häst igen! Stina, Marie och Helen var med ut också. Jättetrevligt! Måste göras om innan jag flyttar :)

Jag har tänkt på en sak... jag har verkligen några riktiga guldklimpar i mitt liv, personer som gör mig så otroligt lycklig inombords! Som jag verkligen känner är äkta vänner i ur och skur. Som jag aldrig skulle vilja vara utan! De allra viktigaste för mig är Sebbe, Sara, Petter och Johanna. Jag älskar er allihopa! Glöm aldrig det. Jag kommer alltid ställa upp för er.


Snart ner till älskling, snart.....


Puss och kram Jessica

11.12 Tidigare morgon!

Inte supertidig kanske, men jag vaknade faktiskt strax innan nio, och då tänkte jag att jag lika gärna kan gå upp. Har totalt vänt på dygnet (eftersom jag varje kväll måste vara vaken till ett så jag kan prata med Sebbe, han kommer hem från jobbet då). Därför har det blivit att jag sovit lite väl länge på morgnarna, men nu ska det bli ändring! Vill ju försöka ta vara på dom ljusa timmarna.
Igårkväll var Helen och Jerry här och kollade på Körslaget. Helen har två hästar här hos mamma och pappa; en islandshäst som heter Mani och en kallblodstravare (?) som heter Adelante (Adde). Dom är ofta in till oss och hälsar på och det är trevligt för dom är så himla roliga :) Tänk att alla som har hästar här är som en enda stor familj! Det tycker jag är jättemysigt! Vi kollade som sagt på körslaget, men varför är det alltid så att fel kör åker ut?! Jag tycker faktiskt att det är Team Magnus tur nu, dom var ju verkligen skittråkiga igår...... Team Nanne åkte ut igår och det tyckte jag var helt fel, det var ju väldigt medryckande och fullt med energi och det är väl så det ska vara? Jag tyckte iallafall att hon var en av dom bästa.


Min älskling har skaffat en blogg! Han har aldrig bloggat förut och känner sig lite.. jaa, som en nybörjare men efter hans första inlägg så måste jag säga att jag tycker att han redan är grym på det ;) Här kan du läsa Sebbes blogg!

Idag kommer Stina och Marie upp runt tolv-tiden, och då tänkte jag försöka mig på att ut och rida trots min onda mage. Men den är mkt bättre idag och det som inte dödar härdar! Jag måste få rida, jag saknar det så mycket nu! Min lilla diamant ska få komma ut en sväng:)




                                                              Puss och kram Jessica

Ont i magen...

Vaknade tidigt imorse av att jag hade såå ont i magen.... ringde till Sebbe och grät en skvätt men kunde till slut somna om. Skulle egentligen åkt in till stan en sväng idag men jag orkade inte... så jag har stannat hemma och bara tagit det lugnt. Varit ute på en promenad med pappa och hunden Litla-Stina har jag iofs varit. Det har ju varit så fint väder idag! Synd med plusgrader bara, det blir ju så halt......
Let's dance igår var ju rätt skoj, men jag lessnar ju efter ett tag... det var roligt att se Bella, Magnus och Morgan iallafall.
Men jag har lite svårt för Morgan sedan han var med i hjälp... ser honom bara som så äcklig!! Någon mer som sett honom där?


Bild från sommaren -07, då vi var ett lag från islandshästföreningen Gneisti (som både jag, mamma å pappa är medlemmar i) som var ner och tävlade på ungdomslag-SM. Vi kom på delad 7e plats av 18 lag första gången vi var med! Grymma eller?!

                                                                                             Puss och kram Jessica

Dagens diss

Dagens diss går definitivt till SJ och deras internetbokning! Ska väl erkänna att jag aldrig haft några problem innan men.... SJ har ju en kampanj nu i januari att alla SJ-prio medlemmar får boka resor för 25 kr enkel väg. När jag satt och skulle boka så var det redan slutsålt på massor av sträckor, så jag valde sittplats på nattåg... väldigt jobbigt är det men för 25 kr är det lätt värt det! Men sedan när man kommit en bra bit in i bokningen så står det plötsligt att resan inte finns?! Det tog en jäkla tid av min kväll igår att försöka boka alla resor som det stod fanns men icke sa nicke, det funkade inte.... ringde till SJ idag och tänkte att man kunde boka via telefon då dom mer har en översikt om vilka resor som finns och inte. Idag hade jag ju tur att jag hamnade i plats 9 i kön, det är ju ytterst ovanligt! Men sen när man väl kommer fram blir kärringen sur och säger att hon bara kan kolla på ett datum åt gången. Då sa jag att jag ville åka på tisdag, onsdag, torsdag eller fredag och då frågar hon "jaha och vilka datum e derå?" Jag menar, vart fan tog kundservicen vägen?! Nej jag e så less på SJ nu, kommer inte heller glömma när jag och mamma skulle ta tåget till arlanda för att sedan flyga vidare till Grekland... då var vi tvugna att boka tåg från Bräcke (som ligger nästan en timme från Östersund) för att det inte gick något tåg från östersund den tiden. Visst, dom kan ju inte ha tåg som går hela tiden... men pappa körde oss iallafall till Bräcke och väl där är tåget försenat?! Då ringde vi till SJ, ja och vet ni vad vi får göra då? Pappa får skjutsa oss till Sundsvall så får vi ta tåget därifrån! Kul va?! Dessutom var det en annan gubbe som frågade om han kunde få åka med och också ta tåget därifrån och klart som fan vi sa ja. Men i våran lilla blåa pergeot med bara två dörrer och minimaliskt bagageutrymme var det inte lätt för fyra personer varav tre skulle utomlands med all den packning som krävs då... nej fy vilken resa. Vi kom fram i tid, men vafan, "tågresan" blev ju svindyr med bensin tur o retur till Sundsvall.
Dagens diss går lätt till SJ och deras internetbokning, förseningar och sura kärringar!!!

PS. När det stod på hemsidan att resorna fanns var det bara ljug för dom fanns visst inte alls.... dålig uppdatering har dom också.... nej nu måste jag lugna mig, finns andra ställen att få ut sina aggressioner på än bloggen ;)


Puss och kram Jessica

Bye bye Östersund!

Jag har faktiskt en nyhet som jag måste avslöja.... från och med den första april kommer min nya adress att heta Jungfrugatan 1D, Katrineholm!! Då flyttar jag nämligen ifrån Östersund och ner till min älskade Sebbe. Vi har tackat ja till en jättefin tvåa, med helt nyrenoverat badrum, helt ny spis och fläkt.. ja väldigt fräsch! Så fort vi fått in våra grejer där (det vi ska ha kvar hehe) så drar vi till Ikea och köper nästan allting nytt! Ska bli såå roligt, jag längtar verkligen hur mycket som helst :) Att få bo med den man älskar.... vakna upp tillsammans på morgonen och somna tillsammans på kvällen... det måste verkligen vara det underbaraste som finns. Det kommer bli helt fantastiskt! Det ska också bli riktigt roligt att lära känna massa nya människor! Börja spela fotboll ska jag göra igen också. Damn vad jag har saknat det! Men tiden har ju inte riktigt räckt till.... får se vilken klubb det blir, Sebbe spelar ju i Gropptorp så det lutar väl mest åt det men det finns ju även kaik vilken e närmare egentligen...jaja, lite viktigare kanske är att skaffa sig ett jobb först haha :) Det är ju faktiskt inte det lättaste just nu.

Idag kom Johanna förbi en sväng och hälsade på. Det var så länge sen vi träffades! Kändes bra att bli lite uppdaterad om vad som händer i hennes värld just nu :)

Ska passa på att länka till min kära SARA också. Du är bäst!

Blir förmodligen en liten uppdatering senare ikväll, efter Let's Dance......


              Gropptorp eller kaik?

Puss och kram Jessica

Slapp-fredag

Idag blir en riktig slappdag. Men om jag tänker efter så har väl hela den senaste veckan varit en sån....
Hade ställt klockan på 9 imorse, men jag var så sjukt trött så jag stängde av och fortsatte sova. Mamma väckte mig strax innan 10 för hon skulle in till stan och då måste jag se efter Griima, hon måste ju hålla sig lugn hela tiden så att benet läker som det ska. Tror ni det är lugn hon vill vara eller? Hon springer runt hit och dit och tycker att allt e skitkul. Hon älskar att försöka följa med mig in på toaletten! Samtidigt vill man ju inte skälla på henne för hon är ju så lycklig ändå, även fast hon har gipsat ben och rätt ont....


Ikväll är det start för Let's dance, och självklart kommer jag sitta framför tvn då! Roliga personer som ska vara med tycker jag... för er som missat det så är det: Isabella Löwengrip, Elisabet Höglund, Laila Bagge, Carl-Jan Granqvist, Magnus Samuelsson, George Scott, Hasse Aro, Morgan Alling, Mojje Johansson, Kitty Jutbring, Linda Haglund & Magdalena Graaf. Vilken stjärna faller först?


Puss och kram Jessica

Top model 11, fölträning och snygga skor

Så jäkla skönt nu när jag är hemma och tar det lugnt att det har varit säsongsstart på Top Model 11 tisdag och onsdag. Och det är ju minst sagt spännande personer som är med också! Bl a Isis som egentligen är en man,
men hallå, hon är ju en av dom som blir bäst på bild! En annan tjej som jag faktiskt inte riktigt kan få grepp om är Elina. Hon bär svarta kläder för att hon inte tycker att ens kön ska påverka vilken färg man har på sig, hon är djurrättsaktivist och vill inte kalla sig själv bisexuell, för hon är ju en människa som blir kär i personen och då spelar könet ingen roll. Jag tycker hon är riktigt skum, och att hon på auditionen börjar prata om att lägga in en stöt på någon av dom andra deltagarna?
Min favorit hittils är iallafall Analeigh. Vet inte varför, men jag tror hon kommer göra grymt snygga bilder.....
               
                                                   

Idag har jag hjälpt mamma att träna fölen Leira och Veiga med grimma och att bli ledda. Först bestämde vi att jag skulle leda båda två fram och tillbaka på stallgången och att mamma skulle driva på bakom, men det gick inte så bra haha. Sen så tog mamma dom en och en och då gick det jättebra! Dom måste ju tränas ordentligt nu innan fölmönstringen på Dille den 18:e. Det ska bli spännande att se vad domarna tycker om dom!



Måste bara lägga in en bild på de skitsnygga skorna de har på Nelly. Förut har jag bara sett dom i brunt, och Sara har ett par sådana så jag har sett dom irl, åh som e verkligen skitsnygga! Nu har dom fått in dom i svart, och jag vill verkligen ha dom.... kommer vara så snyggt i vår när vädret blir bättre och man kan börja gå i lättare kläder!! :)




Puss och Kram Jessica

Sebbe & jag

Ååh det är inte klokt vad jag saknar min Sebbe! Han åkte igår, och det känns redan som om vi varit ifrån varandra i en hel evighet! Hoppas vi träffas snart igen, men känns som om de kommer bli ganska många veckor ifrån varandra den är gången... ingen av oss har varken pengar eller tid att åka! Usch, man känner sig så otroligt ensam....

Min älskling och jag

Ny start!


Välkommen till nya bloggen!

Håll med om att designen känns mycket fräschare än den förra på blogspot?!
Det är mycket lättare att leka fram en snygg stilmall här på blogg.se, och jag lärde mig mycket på Designa din blogg, skitbra sida där man lär sig om stilmall, kodmall och html.
Jag var verkligen ingen expert innan, så den här hemsidan (eller det är faktiskt en blogg) lärde jag mig väldigt mycket av.
Var ute på nätet och letade efter något liknande program som photoshop, så jag ska kunna retuschera mina egna bilder. Hittade paint.net, fungerar liknande som ps, och är rätt lätt att lära sig och dessutom HELT gratis att ladda ner! Det finns även ett hjälpprogram där man kan lära sig om de olika verktygen och lite tips hur man bygger upp en snygg bild. Min header som jag har längst upp är faktiskt bara den andra jag gjorde, så där ser ni ju hur lätt programmet ändå är! Det gäller bara att ha lite fantasi :)

Men jag kommer fortsätta blogga som vanligt, har kvar min gamla blogg hos blogspot ett tag till ifall någon är sugen att läsa de gamla inläggen.

Ha en bra dag!
Puss och kram Jessica

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0