IKEA-shopping

Igår när Sebbe kom hem runt 16.30 åkte vi till Örebro och IKEA för att införskaffa oss ett soffbord! Eftersom Marcus flyttar nu snart så har vi inget då det soffbordet som vi haft hela tiden är hans. På IKEA hittade vi lite annat smaskigt också förutom bordet, bland annat handdukar, ljus, snygga isbit-grejer mm.....
När vi stod i kassan så tänkte vi att ja, det här lär ju gå på en hel del! Men icke!! Heja IKEA :) allt som allt gick det på ynka 877 kr! Är det inte otroligt?

På lördag har vi bjudit hit lite av Sebbes kompisar på middag, eftersom Sebbe fyller år på söndag. Det blir god mat, god dricka och trevligt sällskap. Det är Sebbes långhelg nu också så då kommer vi ha massa tid att umgås! :)

Vid 14.30 idag ska jag till sjukgymnasten igen för att få lite ström och ultraljud i knät. Det känns redan så himla mkt bättre, så frågan är om jag behöver gå dit så många gånger till.
Sen vid 17.30 är det fotbollsträning, det är så himla skönt att hålla igång! Känner mig på hyfsat bra humör idag faktiskt, igår var jag lite depp faktiskt. Vet inte vad det kan bero på, men kanske att jag känner att jag inte gör något vettigt om dagarna?




Puss o kram Jessica

Hallå allesammans!

Har fått många förfrågningar om varför jag inte skrivit nåt här på länge... och jaa de beror väl mest på brist på inspiration! För tid, det har jag i överflöd. Har varit en hel del på arbetsförmedlingen på senaste tiden, men söka jobb på egen hand är nog det allra lättaste. Så har vart runt lite å hört mig för och skrivit cv bland annat!
Fotboll har jag tränat också. Skitroligt lag! Alla tjejerna e skitgoa och jag trivs jättebra med dom :)
Igår spelade vi första matchen för säsongen, det var iofs en träningsmatch, och vi vann med 1-2 mot Valla. Råkade dra på mig ett gult kort, inte så smart men lite ska det väl smälla i damfotbollen också eller? ;)

Ont i mitt knä har jag också haft senaste veckan, måste vara någon sjukdom i familjen som gör att vänsterknäna drar på sig skit hela tiden? Var hos sjukgymnasten igår och kollade upp det. Har ont på undersidan av knäskålen, alltså inte nedanför utan på insidan.... trodde inte det skulle vara något allvarligt men kollade upp det iallafall, och det visar sig att min knäskål har börjat luckras upp och därför inte kan hållas på plats som den ska. Oj oj tänkte jag, fick strömbehandling och värme med ultraljud. Sen köpte vi ett sånt där knäskydd med hål på så att knäskålen inte skulle åka runt hit och dit som den gjorde och det funkar riktigt bra, känns bättre redan idag! Skönt att jag skulle fortsätta träna och sånt iallafall så länge jag använde skyddet :)

För alla er som annars undrar så leker livet här nere i Katrineholm, det enda som faktiskt är otroligt jobbigt är att inte kunna rida. Eller egentligen är det väl inte bara ridningen jag saknar... bara känslan av att bara kunna vara ute i stallet å pyssla å känna lukten... det gör mig tokig att inte ha något sånt ställe här nere. Så jag måste verkligen se till att få ett jobb snart så jag kan ta ner en häst och fortsätta med det roligaste som finns :)

Här är lite bilder från i lördags då Gropptorp hade fest för dam- och herrlaget!! Roligt var det :) Först lagfest ute i Marmorbyn och sen drog de flesta in till Kholm och Statt (krogen här). Enjoy! :)
(Foto malin johansson)




Puss o Kram Jessica

20.16 Nominering!

Nyss kom mamma och pappa hem från Gneistis årsmöte! Jag var inte med i år eftersom jag ska flytta, så då kommer jag förmodligen bli medlem i någon islandshästklubb runt Katrineholm.
De hade med sig en jättefin mugg hem till mig! Alla medlemmar kunde skicka in nomineringar till olika personer som gjort något speciellt under året. Jag hade tydligen fått en nominering...... så här löd den:

Årets rappaste käft.
Priset för årets rappaste käft går till en medlem som inte har mycket till filter mellan hjärna och mun. För att som den ENDA person som lyckats täppa till truten på en viss Humle. Samt att få en annan Dumle att få åldersnoja.........



Den fina muggen som jag fick, från Nordic Kiwi med en islandshäst :)

Ska man vara glad för den nomineringen eller vad tycker ni? Jag tyckte det var roligt iallafall, haha! För er som inte vet så är Humle och Dumle faktiskt två riktiga personer i klubben..... ;)

Puss o kram Jessica

19.44 Så här vill jag se ut i vår..........


13.57 Nya istider är här, forget the summer....

Ujuj vad kallt det är ute nu.... det har legat på som "varmast" (eller minst kallt kanske....)  på -15 grader i flera dagar. Och jag som blev lurad att våren var på väg när jag bott nere i Katrineholm några veckor! Men jag ska snart ner dit igen... jag har ju inte ens vinterjackan med mig hit upp! Jag vill ju såklart ner och vara med min älskling på alla ♥-ans dag!!!

Imorse när jag vaknade upptäckte jag att Morris sovit hos mig hela natten! Han har legat under täcket och värmt mig :) När jag sa gomorron till honom så tittade han på mig och gäspade stort. Han är så söt!!
Sen gick jag upp och ut till stallet så hästarna fick frukost.
Jag och pappa kollade på LA inc, jag älskar verkligen tatueringsprogram och sånt. Det är ju så himla duktiga och det blir så snyggt. Tror det är mitt estetiska sinne som kommer fram ;) Sen var det något hälsoprogram på tv4, så jag satte mig på en filt på golvet och kollade och var med på en yoga-klass. Hur gött som helst! Men märks att man e spänd, för mina fötter domnade bort efter ett tag.......

Imorgon ska jag och Sara på badet och simma lite och chilla på relaxen! Ska bli så skönt och komma in i värmen och slappa nu när det är ny istid på ingång...jag och Sara planerar en weekend i Sthlm i sommar (vi måste ju vänta tills vi har pengar liksom...) och då har vi en liten lista än så länge (men den kommer bli lång) på vilka affärer vi ska in på. Forever 21 letar ju lokaler i Sverige, och det skulle vara toppen om dom hinner komma hit innan dess! Sen såklart besök på Beyond retro mfl mfl mfl.....................längtar!

Vad ska ni göra på alla hjärtans dag? Ni som har pojkvän/flickvän? Singlar? Kul att veta bara :)

Puss o Kram Jessica


10.32 Otäck händelse på Island!

12 hästar gick genom isen på Island!

från Hestafrettir:
"Under uppvisningen som hölls på tjärnen i Reykjavik city brast plötsligt isen och 12 ekipage hamnade i det kalla vattnet. Landsmót segrare och mångmiljon hästar låg i det iskalla vattnet

Ryttarna arbetade febrilt med att få upp hästarna ur vattnet och en av hjältarna var Fjölnir Þorgeirsson som kastade sig i vattnet för att hjälpa till att få upp hästarna.vattnet var så kallt att hästarna höll på att ge upp tack och lov så fick de upp alla hästar och ingen kom till större skada.
Uppvisningen var i samband med en presskonferace som hölls inför mästareligan VIS.

Hestafrettir pratade med Fjölnir efter händelsen.

"Jag sa till dom att ta upp en häst i taget, men alla håll på dra i tyglarna på sina hästar.

"Jag såg att det var så mycket kaos och ingen visste vad dom skulle göra, det behövdes bara styras upp hur detta skulle göras. Jag hoppade i vattnet för att hjälpa dom. Vattnet var så kallt att hästarna höll på ge upp så jag ställde mig bakom hästarna och satte låret under hovarna på hästarna så dom kunde få fotfäste och dom andra drog i hästarna samtidigt. När hästarna trampade i från sjönk jag upp till halsen i vattnet" sa Fjölnir

Han sa att hästarna behövde mycket push så att dom fortsatte att försöka ta sig upp. Det tar inte lång tid i så kallt vatten så att hästarna börjar ge upp, dom var i vattnet i runt 20 minuter.

Hästarna var kalla och trötta efter isbadet och  dom blev körda till solarium och varmt bad, torkade med varmluft och fick på sig täcken. En av hästarna hade helt gett upp och lagt huvudet under vatten men mår efter omständigheterna bra."

Usch, jag ryser verkligen när jag kollar och läser om det här! Tänk om vattnet varit djupare? Då hade de nog aldrig kunnat klara av att rädda alla hästar...................
Tycker ändå det är så fint att se att människor offrar sig själva för sina hästar, och för andras hästar. Det visar bara hur mycket hästarna betyder! Det finns en video på hela händelsen, och den hittar ni
HÄR!


Puss o kram Jessica

10.54 Old for you, new for me


Kolla vilken goding jag hittade när jag rotade i mammas gamla saker idag.... tur för mig att hon har varit militär! Det är en gammal uniformskavaj från flygvapnet, snygg va? den är lite längre egentligen, men jag tänkte korta upp den så som den är på bilden. Dessutom är den såklart snyggare på än vad den är på bild ;)

20.59 Mitt hem är Katrineholm nu. I can feel it.

Idag har varit en bra dag! Vaknade tidigt imorse och gick ut i det fina vädret och pysslade med hästarna och fixade i stallet. Solen sken och det glittrade i all snö! Jättevackert faktiskt! Alldeles lugnt, tyst och skönt.... Åkte in till stan och mötte upp Sara! Så trevligt :) Vi fikade på wedan (latte med caramelsmak och morotskaka) och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag trivs verkligen bra i hennes sällskap. Vi kikade såklart också på massa kläder men hittade ingenting speciellt egentligen, men ett par snygga jeans med överlappade ben och en svart väst med nitar, båda från Bik Bok. Vi ska försöka träna någon dag tillsammans nu i veckan också. Gött med sällskap!

Nu kollar jag på top model och dom ska precis säga vem som åker ut... det står mellan Elina och Sheena.... och det blir SHEENA som får åka hem idag!

Jag saknar Sebbe... massa massa massa MASSA!!!!! Vill ner nu, men har lite plikter kvar här uppe som ska bli gjorda först!









<--Min hunk och jag, första gången vi träffades!












Puss o kram Jessica

09.23 Gäääsp

Usch vilken helg. Igårmorse vaknade jag av ett "ajajaj!!!" och sprang in i badrummet och hittade mormor där... hon hade blivit så yr att hon ramlat, och fick åka in till akuten. Dom ville behålla henne där, så hon ligger fortfarande kvar. Har kanske knäckt något revben, och den allmänna hälsan blir bara sämre och sämre nu... hon är ju ändå 86 år..... så vi åker förmodligen in lite senare och hälsar på och får reda på hur allting gått och vad proverna visar!

Slänger in en liten Look-a-like-celibrity på mig, gör en du också på Myheritage.com och klicka sedan på kändisar!

MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Kändisar

Puss o Kram Jessica

00.16 Nu är det 25 minusgrader ute

Idag åkte jag, mamma Solveig och Linnea Vestling hem till Linnea för att kolla på en häst som hon har till salu som Solveig är intresserad av. Det visade sig vara en sjukt bra häst för henne och jag tror hon har bestämt sig.. får höra imorgon när hon sovit på saken....

Det är jobbigt nu, saknar Tiger....




Smiiiileee.......
Det gäller att hålla balansen....

Puss o kram Jessica

RSS 2.0